FC Groningen verliest van sc Heereveen met 3-1

GRONINGEN -  FC Groningen heeft zondagmiddag in Friesland verloren van sc Heerenveen, 3-1. Bij rust stond het gelijk in het Abe Lenstra Stadion, 1-1. Neraysho Kasanwirjo maakte de Groningse treffer. Voor Heerenveen scoorde Sydney van Hooijdonk een keer voor en een keer na rust. Sven van Beek bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand.

FC Groningen werd in Heerenveen gesteund door een uitverkocht uitvak. De support van de 960 meegereisde supporters in de hoek van het Abe Lenstra Stadion was goed te horen. Het duel begon energiek, maar FC Groningen kreeg al na 7 minuten spelen een tegentreffer te verwerken. Sydney van Hooijdonk kon vanuit een rebound binnen schieten, 1-0.

De spits van Heerenveen zag een kopbal tien minuten later van de lijn worden gehaald door Bart van Hintum en FC Groningen kwam het tweede deel van de eerste helft wat beter in de wedstrijd. Neraysho Kasanwirjo schoot na een half uur spelen fantastisch de gelijkmaker tegen de touwen. De jeugdinternational kreeg een afgeslagen corner voor zijn voeten, kapte zijn tegenstander uit en knalde met links onderkant lat binnen, 1-1. Daarmee was de stand bij rust in evenwicht.

Na rust was het weer de thuisploeg die vroeg scoorde. Van Hooijdonk draaide in de 53ste minuut weg bij zijn directe tegenstander en schoot raak, 2-1. Vlak na de achterstand was het Laros Duarte die gevaarlijk werd met een schot in de korte hoek, maar zijn inzet zag worden geblokt. Peter Leeuwenburgh hield zijn ploeg met nog een kwart wedstrijd te spelen in de wedstrijd nadat de doelman Van Hooijdonk op zich af zag stormen en de spits de bal van de voeten plukte.

Met het inbrengen van Romano Postema, Daleho Irandust en eerder al Cyril Ngonge ging het team van trainer Danny Buijs de laatste twintig minuten op jacht naar de gelijkmaker. Een steekbal van Duarte op Irandust sneed de verdediging ruim een kwartier voor tijd open en de invaller zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Ibrahim Dresevic. Heerenveen gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot door een rake kopbal van Sven van Beek uit een hoekschop. De verdediger zette de 3-1 eindstand op de borden. Daar kon ook Duarte met een pegel op de lat in blessuretijd geen verandering meer in brengen.

FC Groningen speelt over twee weken thuis tegen Heracles Almelo. Zondagmiddag 24 april om 14.30 uur wordt afgetrapt in Euroborg.

Bron: FC Groningen