FC Groningen wint met 2-1 van Go Ahead Eagles Patrick Wind

FC Groningen wint met 2-1 van Go Ahead Eagles

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. De jarige spits Jørgen Strand Larsen werd de matchwinner met twee treffers. Na een vroege voorsprong kwamen de bezoekers na een uur spelen uit het niets op gelijke hoogte. Even later was daar Strand Larsen opnieuw om de Trots van het Noorden de drie kostbare punten te bezorgen.

FC Groningen kent een droomstart tegen Go Ahead Eagles. Na vier minuten is het al raak voor spits Jørgen Strand Larsen. Een prachtige aanval via Laros Duarte en Bjorn Meijer eindigt bij de jarige Noor. Hij maakt daarmee alweer zijn achtste treffer dit seizoen.

De formatie van Danny Buijs is de bovenliggende partij in de rest van de eerste helft. Kansen voor Paulos Abraham, Michael de Leeuw en opnieuw Strand Larsen worden niet benut. Daardoor is de ruststand: 1-0.

Ook na de rust knalt FC Groningen uit de startblokken. Bart van Hintum is het dichtste bij de tweede treffer, maar zijn kopbal gaat op de lat. De thuisploeg kan de overmacht niet uitdrukken in de score en uit het niets komt Go Ahead op gelijke hoogte na een uur spelen. Invaller Ioannis Botos kopt raak: 1-1.

Lang kunnen de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker, want negen minuten later staat de jarige Strand Larsen opnieuw op voor FC Groningen. Hij controleert de bal knap net buiten het strafschopgebied en knalt overtuigend raak: 2-1.

Door de overwinning klimt FC Groningen naar plek 10 op de ranglijst in de eredivisie. Volgende week is er opnieuw een thuiswedstrijd. Zaterdag is Fortuna Sittard de tegenstander. Aftrap 18.45 uur in Euroborg.