FC in achtste finale TOTO KNVB beker thuis tegen N.E.C.

FC in achtste finale TOTO KNVB beker thuis tegen N.E.C.

FC Groningen heeft in de achtste finale van het TOTO KNVB bekertoernooi een thuiswedstrijd geloot tegen Eredivisionist N.E.C. Het bekerduel met de Nijmegenaren wordt op dinsdag 18, woensdag 19 of donderdag 20 januari 2022 gespeeld in Euroborg. Mocht FC Groningen winnen, wordt ook de kwartfinale in eigen huis afgewerkt.

FC Groningen bereikte de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi afgelopen week door Excelsior in Rotterdam te verslaan. De komende tegenstander in het toernooi N.E.C. won een dag later op bezoek bij Cambuur.
 
De Trots van het Noorden kwam de Nijmegenaren vijf keer eerder tegen in het bekertoernooi en ging drie maal een ronde verder. Opvallende statistiek is dat drie keer een uitwedstrijd werd gewonnen terwijl de FC in Euroborg tweemaal ten onder ging.
 
Mocht FC Groningen in januari 2022 N.E.C. wel verslaan in Euroborg, werd zaterdagavond tijdens de loting ook al bekend dat de Trots van het Noorden de volgende ronde een thuiswedstrijd speelt. De loting hiervoor vond al plaats vanwege het korte tijdsbestek van slechts drie weken tussen de achtste en de kwartfinales van het TOTO KNVB bekertoernooi. 

Tiplijn