Geen publiek bij laatste thuiswedstrijd FC Groningen - Sparta Archief

Geen publiek bij laatste thuiswedstrijd FC Groningen - Sparta

GRONINGEN - Na een gesprek met burgemeester Koen Schuiling van Groningen zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat gegeven de omstandigheden FC Groningen ook de laatste twee competitiewedstrijden van dit seizoen zonder publiek speelt. Dat schrijft FC Groningen.

Daarom zijn bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Sparta Rotterdam op zondag 28 mei geen supporters welkom. Nadat eerder al FC Groningen – N.E.C. Nijmegen het einde niet haalde door een geworpen plastic beker met inhoud richting de assistent-scheidsrechter, werd afgelopen week ook de vroegtijdig gestaakte thuiswedstrijd tegen Ajax uitgespeeld in een lege Euroborg. Tevens mag FC Groningen nu ook geen uitsupporters meer meenemen naar het treffen met Vitesse, komende zondag in Arnhem.

Gebaar
FC Groningen voelt de sterke behoefte een gebaar te maken richting haar trouwe supporters en sponsors. Daarom biedt de club supporters de mogelijkheid 3/17 deel van de seizoenkaart en/of het volledige bedrag van een los gekocht ticket voor de thuiswedstrijden tegen N.E.C., Ajax en Sparta vergoed te krijgen. Supporters die komend weekend het uitduel met Vitesse zouden bezoeken, krijgen hun geld terug voor de aangeschafte kaart.

Supporters die een tegemoetkoming van de club claimen, kunnen vanaf maandag 22 mei om 13.00 uur hier een formulier invullen. FC Groningen vraagt supporters dit te doen voor dinsdag 30 mei. De sponsorrelaties van FC Groningen krijgen apart bericht.

Excuses
FC Groningen biedt haar oprechte excuses aan voor een uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet.

Tiplijn