Groen Geel verzuimd koppositie te pakken tegen Noordwolde iStock

Groen Geel verzuimd koppositie te pakken tegen Noordwolde

GRONINGEN - Groen Geel speelde zaterdag de traditioneel lastige wedstrijd tegen VV Noordwolde uit Noordwolde. Wedstrijden tegen Noordwolde staan garant voor spektakel. Met name wedstrijden in Noordwolde. Wedstrijden op het kunstgras van Groen Geel zouden op papier én volgens Voetbalnoord relatief gemakkelijke overwinningen voor Groen Geel moeten opleveren. Helaas tellen deze voorspellingen en verwachtingen nog niet mee in de ranglijst en moest er dus eerst 90 minuten gestreden worden.

Op voorhand had men er zin in. Tegen koploper HFC werd immers een riante overwinning geboekt en de wedstrijd tegen Oranje Nassau bood ook perspectief. Met veel strijd en overtuiging bleek Groen Geel die wedstrijd 90 minuten lang een behoorlijk irritante tegenstander voor Oranje Nassau. Winnen tegen Noordwolde betekende ook nadrukkelijk in de slipstream blijven van Velocitas en daarmee kans blijven hebben op het winnen van de eerste periode. Door het niet doorgaan van de wedstrijd van Velocitas zou Groen Geel zich zelfs koploper mogen noemen.

De zieken- en weekendjeswegboeg was wel aardig volgelopen afgelopen week. Met wat personele wijzigingen begon Groen Geel dan ook aan de wedstrijd. In de plaats van Thomas ‘Metzie’ Metzemaekers begon Sievert Zomer. Dave Knipmeijer schoof een linie door naar het middenveld waardoor Bram ‘zitten’ Tempelaar opnieuw zijn opwachting mocht maken. Verder noemenswaardig was het bezoekje van Indy Roode aan zijn geliefde teamgenoten. Steeds meer weet hij zijn draai te vinden in zijn ouderlijk huis in Wijk bij Duurstede. Toch kan hij het zaterdags niet laten het ouderlijk huis te ontvluchten en zich te voegen bij zijn echte familie.

Dan de wedstrijd: Groen Geel had de eerste helft het overwicht. Met redelijk veldspel probeerde het Noordwolde naar achteren te drukken. Andersom probeerde Noordwolde de opbouw van Groen Geel te verstoren door hoog druk te zetten. De eerste acties naar voren leverden al snel kansen op. Helaas stonden keeper of spelers van Noordwolde op de goede plek. Het overwicht van Groen Geel leverden dus enkele grote kansen op, maar geen doelpunten. Vlak voor rust was dat anders. Na goed doorzetten van Mark Oostra over links bood hij Melle Gebben een niet te missen kans. 1-0 en bijna rust. Een beter gevoel voor timing hadden de heren aanvallers niet kunnen hebben. Tussendoor was overigens Ruben ‘El Gaucho’ Ludwig uitgevallen met hamstringklachten. Ricky Lommerts kwam hem vervangen.

Groen Geel was gewaarschuwd. Noordwolde stond fysiek zijn mannetje. Groen Geel had moeite om tot goed aanvalsspel te komen. Toch boden de gekregen kansen wel perspectief. Met die gedachte werd ook de tweede helft aangevangen. De beginfase van de 2e helft speelde zich met name af op de helft van Noordwolde. Via Melle/Mark en Dave kreeg men mogelijkheden de score te vergroten. Gezien het wedstrijdbeeld was dit niet onterecht en wel erg lekker geweest. Helaas gingen de ballen er niet in. Door middel van counters kwam Noordwolde af en toe voor de goal van Groen Geel. Noordwolde bleef vechten en werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds gevaarlijker. Steeds meer duels werden uitgevochten op de helft van Groen Geel. Geen goed teken. Rond de 75e minuut kwam Noordwolde dan ook op 1-1. Via een knappe volley schoot de linksvoor van Noordwolde de bal achter keeper Jeroen Vogel. Groen Geel kon weer opnieuw beginnen. Richting slotfase begon Groen Geel weer wat druk op de verdediging van Noordwolde te krijgen, al bleef Noordwolde er af en toe nog gevaarlijk uit komen. Sievert kreeg al snel een bal in de scrimmage voor zijn voeten en volleerde vanaf 5 meter hard op doel. Met een sterke reflex wist keeper Noordwolde de 2-1 voor Groen Geel te voorkomen. Daarna was het de beurt aan Melle. Eerst mistte Melle het doel jammerlijk door in een 1 tegen 1 situatie de bal net naast te schieten. Vervolgens kwam een bal uit een corner half hoog voor de voeten voor Melle. Normaal een koud kunstje voor de scherpschutter. Met een harde volley leek de bal in het doel te gaan. Helaas was daar weer de keeper van Noordwolde, die een sterk optreden in stijl wist af te sluiten. Niet lang hierna floot de scheidsrechter voor het einde. Verslagen gezichten in de kleedkamer. Vandaag had Groen Geel er absoluut meer uit moeten halen. Noordwolde had het goed gedaan. Toch overheerste de teleurstelling. Gelukkig wist Dave al snel en terecht op te merken dat er deze middag niemand was overleden. Zo was het ook. Zittend in de kantine, met een lekker biertje in de hand, werd deze zaterdag dan ook keurig om 20.00 uur afgesloten.

Volgende week Aduard uit. Wedstrijden tegen Aduard uit blijken soms taai en meestal spectaculair. Groen Geel is gewaarschuwd.

Tekst: G.V. Groen Geel