Heereveen-uit uitverkocht, kaartverkoop RKC-uit start dinsdag voor leden SV iStock

Heereveen-uit uitverkocht, kaartverkoop RKC-uit start dinsdag voor leden SV

GRONINGENFC Groningen gaat zondag op bezoek in Heerenveen voor de Derby van het Noorden. Na een uitverkocht uitvak in Utrecht en een uitverkochte Euroborg tegen Ajax, is ook het uitvak in Friesland helemaal uitverkocht. Leden van de Supportersvereniging kunnen vanaf dinsdag 09.00 uur buskaarten kopen voor de volgende uitwedstrijd op bezoek bij RKC Waalwijk.

Na het duel in Heerenveen speelt FC Groningen op zondag 24 april thuis tegen Heracles Almelo. Kaarten zijn zonder restricties te koop via tickets.fcgroningen.nl. Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen ook al twee (extra) kaarten kopen voor de overige twee thuisduels in het reguliere Eredivisieseizoen. De FC speelt na Heracles nog thuis tegen Sparta en Cambuur. Bij die laatste wedstrijd wordt een toptoeslag van €5,- extra gehanteerd.  

Een week na de thuiswedstrijd tegen Heracles gaat de Trots van het Noorden eerst op bezoek in Waalwijk. RKC is op zondag 1 mei om 20.00 uur de tegenstander. Leden van de Supportersvereniging kunnen vanaf morgen (dinsdag 5 april) tegen een gereduceerd tarief een kaart kopen voor de speciale SV-bus. Volgende week (dinsdag 12 april) start de verkoop voor supporters die behoren tot de Loyaliteitsgroep. Op dinsdag 19 april start de verkoop voor overige seizoenkaart- en clubcardhouders. Kaarten zijn te koop via: tickets.fcgroningen.nl 

Verkoopperiodes
05-04-2022 09:00 t/m 11-04-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
12-04-2022 09:00 t/m 18-04-2022 23:59: Loyaliteitsgroep*
19-04-2022 09:00 t/m 28-04-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC)
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

Vanwege beperkte parkeergelegenheid bij het uitvak in Waalwijk is voor de uitwedstrijd tegen RKC besloten om 255 autokaarten en 149 buskaarten te verkopen. Helaas is een groter aantal autokaarten niet mogelijk. Door tussenkomst van de uitwedstrijdencommissie is het verplichte omwisselen bij een omwisselplek buiten het stadion, die eerder wel werd opgelegd door de gemeente Waalwijk, teniet gedaan.
 
FC Groningen heeft zich eerder dit seizoen nadrukkelijk uitgesproken tegen het aanvangstijdstip zondag 20.00 uur. De club vindt zondagavond geen tijdstip waarop het wedstrijden wil spelen. Niet in Euroborg en zeker ook geen verre uitwedstrijden zoals tegen RKC. De jeugd wordt uitgesloten, net als supporters die de volgende dag weer vroeg op moeten om te werken. Uit een enquête van het supporterscollectief is gebleken dat een overgrote meerderheid tegen het tijdstip zondagavond 20.00 uur is en FC Groningen hecht veel waarde aan de mening van haar trouwe achterban. 

Tiplijn