Journalist wil toegang van persoon met stadionverbod laten zien iStock

Journalist wil toegang van persoon met stadionverbod laten zien

GRONINGEN - Een journalist heeft het plan om te laten zien hoe een persoon met een stadionverbod binnen kan komen bij de thuiswedstrijd van FC Groningen, komende zondagmiddag tegen Ajax. De betreffende mediavertegenwoordiger wil dit ongeoorloofde bezoek vastleggen op video en daarmee aantonen dat het mogelijk is voor personen met een stadionverbod om toch live aanwezig te zijn bij wedstrijden. Dat meldt FC Groningen. Volgens RTV Noord gaat het om de journalist, Darshan Boerema uit Heerenveen 

FC Groningen heeft deze informatie ontvangen en vraagt zich hardop af of het moedwillig omzeilen van opgelegde maatregelen het algemeen belang dient en/of kan worden geschaard onder de categorie ‘onderzoeksjournalistiek’. FC Groningen stelt zich in op het ongewenste bezoek van de mediavertegenwoordiger, die undercover wil plaatsnemen op de tribunes in Euroborg, en de persoon met het stadionverbod.

Afzien van plan
FC Groningen stelt alles in het werk om personen met stadionverboden buiten de deur te houden. De club roept de journalist op af te zien van zijn plan omdat het niet bijdraagt aan de oplossing van de problematiek rondom de handhaving van stadionverboden. Door het moedwillig naar binnen brengen van deze persoon wordt een ongewenst signaal afgegeven. De mediavertegenwoordiger maakt zich bovendien mogelijk schuldig aan een strafbaar feit, waarvoor hij of zij vervolgd kan worden. Het negeren van een stadionverbod, maar ook de uitlokking daarvan, is strafbaar. FC Groningen zal als het plan wordt doorgezet tegen beide personen daadwerkelijk aangifte doen. De club heeft al bij de politie Groningen en de KNVB melding gemaakt het voorgenomen plan van de journalist.

Meldplicht
In de discussie over hoe personen met een stadionverbod buiten de poorten kunnen worden gehouden, heeft FC Groningen eerder al laten weten dat hiervoor een meldplicht noodzakelijk is.

Bron: FC Groningen

Tiplijn