Opening Jeu de boules banen en Outdoor beweegpark in Zevenhuizen

Opening Jeu de boules banen en Outdoor beweegpark in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN - Donderdag 11 mei rond 15.30 uur opende wethouder Sport Harry Stomphorst de Jeu de boules banen en het Outdoor beweegpark in Zevenhuizen. De zes nieuwe banen met daarnaast het nieuwe Outdoor beweegpark liggen bij MFC de Molenstreek aan de Oudestreek 8a. De gemeente Westerkwartier heeft een bijdrage geleverd aan het mogelijk maken van de aanleg van de banen en het beweegpark.

Aanwinst voor  Zevenhuizen
Wethouder Harry Stomphorst: “De banen en het beweegpark zijn een aanwinst voor  Zevenhuizen. De vrijwilligers van de Jeu de boules-vereniging en de ijsvereniging hebben hiervoor veel werk verzet. De sportieve mogelijkheden in het dorp zijn hiermee verder uitgebreid. Jong en oud kunnen hier op een laagdrempelige manier spelen en bewegen. Beide voorzieningen dragen bij aan de leefbaarheid en verbinding in het dorp. En passen binnen ons sport- en gezondheidsbeleid.”

Grasveld op plek van oude baan
De oude Jeu de boules-baan aan Dokter G. de Vrieshof en het clubhuis ruimt de vereniging binnenkort op. In overleg met de gemeente komt hiervoor in de plaats een grasveld met struiken en sierheesters. 

Tiplijn