Oranje Nassau in de tweede ronde tegen Kollum iStock

Oranje Nassau in de tweede ronde tegen Kollum

GRONINGEN - Lang hoefden de spelers van Oranje Nassau vanmorgen tijdens de loting voor de tweede ronde niet te wachten. Oranje Nassau kwam als vijfde ploeg uit de koker. Daarna kwam vv Kollum. Dat betekende dat ON in de tweede ronde opnieuw een thuiswedstrijd speelt nu tegen Kollum. De datum voor deze ontmoeting is nog niet bekend. Terecht, want het district wacht de verdere ontwikkelingen eerst af.

Na een verblijf van vier jaar in de derde klasse promoveerde het team van trainer Ron de Boer via de nacompetitie in het seizoen 18/19 weer naar de tweede klasse. In het afgebroken seizoen 19/20 stonden de mannen op een negende plaats. Vorig seizoen speelden ze vier wedstrijden waaavan de helft werd gewonnen en de andere helft verloren.

De eerste periode van dit seizoen werd afgesloten met een gedeelde eerste plaats met Be Quick Dokuum, dat op doelsaldo het periodekampioenschap greep. Op dit moment staan de Kollumers op een gedeelde derde plaats. Kollum wist via een 3-5 overwinning op zayterdag vijfdeklaser Udiros de volgende ronde te bereiken. De slectie kent vooral splers die al hun hele leven bij de club spelen, al zijn er uitzonderingen. Zo kennen we Pieter Henstra, Aaron Boekhout, Jasper Sietzema en Joop Pijnacker nog van hun tijd bij Buitenpost. Oud prof Dennis Krohne is dit jaar overgekomen van HHC Hardenberg.

Tiplijn