Spelen zonder (deel)publiek dreigt voor FC Groningen Koen Grootoonk / Groningenactueel

Spelen zonder (deel)publiek dreigt voor FC Groningen

GRONINGEN - De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft FC Groningen een tweetal schikkingsvoorstellen gedaan vanwege het afsteken van vuurwerk door de aanhang van de club op de tribune. De door de KNVB gestelde wanordelijkheden vonden plaats op zondag 13 november 2022 rondom de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard en op zondag 8 januari 2023 rondom het uitduel bij Excelsior. FC Groningen heeft beide schikkingsvoorstellen geaccepteerd.

FC Groningen ontving een schikkingsvoorstel met een onvoorwaardelijke geldboete van 10.000 euro van de aanklager betaald voetbal van de KNVB voor het afsteken van vuurwerk tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Ook kreeg de Trots van het Noorden een schikkingsvoorstel met een voorwaardelijke geldboete van 7.500 euro met een proeftijd van twee jaar vanwege vuurwerk in het gastenvak voorafgaand aan de competitiewedstrijd Excelsior – FC Groningen.

FC Groningen heeft beide schikkingsvoorstellen geaccepteerd, waarna de aanklager betaald voetbal afziet van verdere vervolging. Naast de geldboete heeft FC Groningen vanwege het incident rondom Fortuna-thuis een voorwaardelijke straf ontvangen met een proeftijd van 2 jaar. Bij een herhaling van de wanordelijkheden moet de Trots van het Noorden een thuiswedstrijd van het eerste elftal spelen zonder (een deel van het) publiek.

FC Groningen wijst haar supporters met klem op de mogelijke gevolgen en consequenties bij herhaling. Het afsteken van vuurwerk is verboden en – naast dat het de club onnodige en forse geldboetes oplevert –  medesupporters kunnen de dupe worden als er zwaardere straffen volgen, waaronder het spelen van een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek in Euroborg. Dit laatste dreigt nu en dat schaadt niet alleen supporters en de club, maar ook de ploeg die de positieve steun van de supporters tijdens de komende wedstrijden zo hard nodig heeft.

 

Tiplijn