Squash en Golf Centrum Hoogezand bestaat 45 jaar

Squash en Golf Centrum Hoogezand bestaat 45 jaar

HOOGEZAND - Op dinsdagmiddag 15 november onthulde wethouder Annemiek Hoesen bij Squash en Golf Centrum Hoogezand een banner ‘Op naar 45 jaar!’. Op deze dag was het precies 45 jaar geleden dat de verkoop van de bouwgrond van het Squashcomplex in de gemeenteraad werd besproken.

Squash als gezonde en intensieve sport

Squash is een racketsport die binnen wordt gespeeld. In de meeste gevallen spelen twee spelers in een afgesloten ruimte via de muur naar elkaar over. De squashsport is een combinatie van cardio en kracht en daardoor een zeer gezonde sport. Tijdens een squash wedstrijd van een uur is de verbranding al snel 800 calorieën.

Squashsport groeide in Hoogezand uit met mogelijkheden voor fitness en golf
Vanaf 1982 is Fred Karsenbarg actief op het Squash Centrum. Samen met zijn vrouw Marion en zoon Mart runnen zij het bedrijf al 40 jaar. De squashsport groeide goed in Hoogezand en werd aangevuld met fitness mogelijkheden. In 2010 werd het centrum uitgebreid met een golfsimulator. De mogelijkheid om met golfclubs binnen op golfbanen te trainen was toen geheel nieuw in Nederland. Al snel werden er trainingen gegeven en competitie gespeeld. Golf bleek een goede aanvulling in de sporthal.

Mogelijkheden voor squash in Hoogezand breiden zich nog steeds uit
Om het plezier van de sport ook over te brengen op kinderen kunnen zij (tot 16 jaar) gratis meespelen met hun ouders. Ook is er een actieve Bedrijfscompetitie Squash. Bedrijven strijden twee keer per jaar (vier maanden in het voorjaar en vier maanden in het najaar) tegen elkaar om de beker en de eer. Daarnaast zijn er Squash avonden die worden gesponsord met prijzen door lokale bedrijven. Spelers nemen dan deel aan een toernooi en achteraf is er de mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een hapje en drankje.

Wethouder Annemiek Hoesen: “De squash sport zich heeft zich sterk ontwikkeld in Hoogezand. Het Squash en Golf Centrum Hoogezand heeft zich hier hard voor ingezet. Het familiebedrijf neemt haar leden mee in nieuwe sport mogelijkheden en stimuleert de jeugd om actief te zijn met hun ouders. Dit legt een stabiele basis voor een sportieve toekomst”.

Tiplijn