Vakleerkrachten bewegingsonderwijs behalen klimvaardigheidsbewijs

Vakleerkrachten bewegingsonderwijs behalen klimvaardigheidsbewijs

VEENDAM – Woensdag 7 en 14 juni 2023 hebben 6 vakleerkrachten uit de gemeente Veendam deelgenomen aan de klimcursus in de Sorghvliethal in Veendam. De Sorghvliethal beschikt al jaren over een mooie klim- en bolderwand. Omdat deze niet of nauwelijks wordt gebruikt is er vanuit Veendam Beweegt een klimcursus georganiseerd. Vanuit de vakgroep hebben hier 6 vakleerkrachten aan deelgenomen en met succes de cursus afgesloten. De vakleerkrachten hebben na het volgen van de cursus hun klimvaardigheidsbewijs behaald.

De 2-daagse cursus werd geleid door Sander Jansma, wedstrijdcoördinator regio Noord-Oost bij de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Tijdens les 1 is de eigen vaardigheid aan bod gekomen en tijdens les 2 hebben de deelnemers elkaar lesgegeven om te ervaren hoe het is om met kinderen te klimmen en elkaar te laten zekeren.

Tijdens “Kies je vakantieactiviteit” komt het wandklimmen tegenwoordig herhaaldelijk terug. Elke vakantie klimmen er tientallen kinderen met veel plezier. Met het organiseren van de cursus hoopt Veendam Beweegt dat scholen tijdens de gymlessen ook gebruik gaan maken van de klimwand in de Sorghvliethal in Veendam.

Kijk voor meer activiteiten op www.veendambeweegt.nl

Tiplijn