Voorrangsgroep kan vanaf 12:00 uur plek claimen voor wedstrijd tegen Fortuna Sittard Patrick Wind

Voorrangsgroep kan vanaf 12:00 uur plek claimen voor wedstrijd tegen Fortuna Sittard

GRONINGEN - FC Groningen speelt aankomende zaterdag (12 februari) wederom een thuisduel. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard wordt om 18.45 uur afgetrapt en FC Groningen mag onder dezelfde voorwaarden als afgelopen weekend tegen Go Ahead een beperkt aantal supporters en sponsors verwelkomen. Vanwege regelgeving vanuit de overheid mag de FC 1/3 van de capaciteit van Euroborg vullen. Supporters die afgelopen weekend geen plaats hebben geclaimd krijgen tegen de Limburgers voorrang. Deze groep supporters kan vanaf morgen (dinsdag 8 februari 12.00 uur) een plaats claimen.

FC Groningen kiest voor het tijdstip van 12.00 uur omdat het afgelopen week diverse berichten heeft ontvangen van supporters die bijvoorbeeld vanwege werk hun plaats niet in de vroege ochtend konden claimen. Door te starten rond lunchtijd wil de club alle supporters een zo eerlijk mogelijke kans geven. De groep ontvangt maandag 7 februari een mail en heeft tot donderdag 10 februari 12.00 uur dit eerste recht om een plaats te claimen.
 
Opnieuw intekenen
Als er op donderdag 10 februari 12.00 uur nog plaatsen beschikbaar zijn, kan ook de groep supporters die afgelopen zondag in Euroborg aanwezig was een plaats claimen. Dit totdat alle beschikbare plaatsen zijn geclaimd. Doordat de onderlinge afstand van anderhalve meter moet worden gewaarborgd, heeft de club haar stadion opnieuw moeten intekenen. Daardoor was het in de meeste gevallen niet mogelijk voor seizoenkaarthouders om de ‘eigen’ plaats van de seizoenkaart te claimen. Het claimen van de plaats is succesvol wanneer de seizoenkaarthouder hierover een bevestiging per email heeft ontvangen.
 
Het opnieuw intekenen van het stadion is een ingewikkeld proces. Het is voor ons als club onmogelijk wanneer een stadionvak oorspronkelijk voor 75% is gevuld, al deze mensen bij een maximale bezetting van 1/3 op anderhalve meter afstand in het betreffende vak te plaatsen waar de supporter zijn of haar eigen seizoenkaart heeft. Supporters die bij het claimen van een plek doelbewust een plaats in een ‘duurder vak’ kiezen, moeten zich realiseren dat ze daarmee medesupporters direct en de club indirect benadelen.
 
Claimen via link in mail
Supporters die deel uitmaken van hetzelfde huishouden kunnen plaatsen direct naast elkaar claimen tot maximaal 3 stoelen naast elkaar. Wel is belangrijk dat de seizoenkaarten bij FC Groningen staan geregistreerd op hetzelfde adres. FC Groningen stuurt de mail in eerste instantie naar de groep die niet aanwezig is geweest tegen Go Ahead en daarmee voorrang heeft op een plaats tegen Fortuna. Later deze week – indien er nog plaatsen beschikbaar zijn – wordt ook de andere groep seizoenkaarthouders gemaild. Uitleg over het claimen van een plaats of plaatsen is te vinden via het stappenplan. De afdeling ticketing is dinsdag 8 februari van 12.00 uur tot 20.00 uur (telefonisch en per mail) bereikbaar. Op woensdag 9 en donderdag 10 februari gelden de normale openingstijden, 09.00 uur tot 17.00 uur.
 
Seizoenkaart niet geldig
Vanwege de opgelegde beperkingen is de seizoenkaart voor de thuisduel met Fortuna Sittard geen geldig toegangsbewijs. Alleen met het verstuurde e-ticket dat te downloaden is vanuit het persoonlijke ticketshop account is toegang tot Euroborg mogelijk. Houd bij het claimen van een plaats je seizoenkaart bij de hand vanwege het relatienummer. Bij het betreden van het stadion is onder meer een coronatoegangsbewijs nodig. Dit en overige bezoekersinformatie volgt later deze week via de communicatiekanalen.
 
FC Groningen benadrukt dat bovenstaande niet de gewenste wijze is waarop de club haar supporters en sponsors wil ontvangen. Echter is het op dit moment de enige mogelijkheid om wettelijk een voetbalwedstrijd te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden pleit voor zo snel mogelijk weer volle stadions, waardoor de club alle toeschouwers een waardige FC-beleving kan bieden.

Tiplijn