Wedstrijd FC Groningen – Ajax vanmiddag uitgespeeld zonder publiek

Wedstrijd FC Groningen – Ajax vanmiddag uitgespeeld zonder publiek

GRONINGEN - Het resterende deel van de voetbal wedstrijd tussen FC Groningen -  Ajax wordt vanmiddag om 15:00 uur uitgespeeld. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal zondag besloten in overleg met de lokale autoriteiten in Groningen. Het duel in Euroborg werd zondagmiddag bij een stand van 0-0 in de negende minuut definitief gestaakt nadat er tweemaal rookbommen op het veld waren gegooid.

Het staken van de wedstrijd komt voort uit de recent aangescherpte maatregelen die inhouden dat een scheidsrechter de wedstrijd definitief stillegt als een tweede keer in een wedstrijd voorwerpen op het veld worden gegooid. De maatregelen zijn ingevoerd omdat spelers en alle anderen op en rond het veld te allen tijde veilig hun werk moeten kunnen doen.

De lokale autoriteiten hebben bepaald dat het restant van de wedstrijd zonder publiek moet worden uitgespeeld.

Problematiek
FC Groningen gaat de komende periode in gesprek met alle ketenpartners om de problematiek rond voetbalwedstrijden te bespreken. De club baalt ervan dat enkelingen de voetbalmiddag of -avond van heel veel voetballiefhebbers in stadions kunnen verstieren.

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de incidenten bij FC Groningen – Ajax.

Tiplijn